QUÈ MENJAR A BARCELONA?

Nou plats típics de la cuina Catalana i Espanyola

Què menjar a Barcelona? Si ets de pas per la ciutat més multicultural de tota Espanya, no pots marxar-ne sense abans tastar els plats més tradicionals i típics de Barcelona. Els seus sabors, les textures i la combinació mediterrània fan de la gastronomia barcelonina una de les més delicioses del món sencer.

 

En aquesta comunitat es cultiva de tal manera la bona cuina que molts dels cuiners més reconeguts a nivell internacional d’Espanya són d’aquí, de Catalunya. Estem parlant d’en Ferran Adrià, d’en Joan i Jordi Roca, d’en Quim Hernández, d’en Joan Bosch i de l’Ada Parellada entre d’altres. 


Segueix llegint i assabenta’t de què menjar a Barcelona i on tastar els plats més típics catalans a bon preu i de qualitat exquisida.

Cuál es la comida tipica de Barcelona

¿quin és el menjar típic de barcelona?

Els xefs de primera línia de Barcelona, s’han encarregat de recuperar tota la tradició gastronòmica de la terra, i això ha fet esdevenir la ciutat en un “must” dels qui la visiten a banda d’una de les principals destinacions pels “foodies”.

 

Allà on es fusionen mar i muntanya no hi pot haver altra cosa que no sigui qualitat i varietat.  I si això no fos prou, encara segueixen incorporats al receptari plats típics de tota Espanya. Per tant, no et perdràs absolutament res.

 

 Els catalans es delecten amb el sabor de mar, els embotits d’alta qualitat i el típic “pa amb tomàquet” que no deixa de ser el de tota la vida, però que et ben asseguro que és deliciós. Per tal que no et perdis ni un sol dels matisos dels sabor català, et mostrem els 9 plats més tradicionals de la cuina catalana i espanyola i els millors restaurants de Barcelona on tastar-los. 

9 receptes típiques que no et pots perdre quan visites barcelona

DEL RECEPTARI CATALÀ

1. Paella

Venir a Barcelona i no menjar paella es como no haver vingut. Si bé és un plat típic de tota Espanya, ha guanyat especial popularitat entre els locals de Barcelona. Fins i tot, és un dels plats principals que ofereixen molts restaurants de Barcelona i de tota Espanya.

 

Les paelles en totes les seves varietats són delicioses, això sí, quan estan ben preparades perquè sinó poden convertir-se en una experiència ben amarga. Una bona paella ha de poder seduir només amb la olor, el sabor ha de ser potent però no embafador i la textura suau i sucosa alhora que cruixent. 

 

Fer paelles en totes les seves varietats és tot un art. Un dels restaurants que aconsegueix una paella veritablement exquisida és Maná 75, molt ben valorada i reconeguda pels experts per la seva qualitat i el sabor peculiar. Cuinades amb productes de primera i de proximitat pots assaborir paelles de totes les varietats: arròs amb llamàntol, arròs negre, arròs carabiner, paella de pollastre o paella vegetariana i per descomptat la paella marinera, totes amb un sabor que recordaràs sempre.

2. Fideuà

Per descomptat que en aquesta llista de plats típics catalans no hi podia faltar l’estrella de la cuina mediterrània, la fideuà. Es cuina amb la base d’un sofregit de peix i la cocció d’un fideu petit i fi que fa la màgia de la qual en resulta el “rossejat” (una capa cremadeta i cruixent).

 

A Manà 75 s’incorpora una recepta deliciosa on es cuina la fideuà amb polpa de calamar, una combinació entre l’arròs negre i la fideuà que està per morir-se i que a més, només trobaràs aquí: “El Arenal”, “La Mar Salada” i com t’he ja comentat a  “Maná 75” són restaurants ideals per a tastar la fideuà típica catalana a un preu raonable.

3. Pa amb tomàquet

Acompanyar el menjar amb el famós “pa amb tomàquet” català és una benedicció pel paladar. Pensaràs que és un pa amb tomàquet qualsevol, però el sabor amb que el preparen els restaurants barcelonins és únic i només el podràs tastar aquí.

 

La primera referència que es té d’aquesta delícia està datada a finals del segle XIX. El secret està en el pa de coca tallat de forma transversal, un pessic de sal, tomàquet sucat damunt del pa i un rajolí d’oli d’oliva. Senzill, oi? Però definitivament deliciós. En general el pots demanar a qualsevol restaurant o bar de tapes de Catalunya, i és absolutament recomanable.

 

Secret: Acompanya els menjars caldosos, els arrossos, i el sabor del peix o marisc amb “pa amb tomàquet”, no te’n penediràs.

4. Embotits

Els embotits són una joia de tot el territori, sense cap mena de dubte. Quina delícia una copeta de vi negre o una cervesa i un bon assortiment dels embotits de més qualitat de tota Europa. El fuet, la xistorra y la butifarra són els embotits estrella de la cuina catalana.

 

 La botifarra, molt popular en menjars i entrepans, és un embotit gruixut fet de carn de porc i condimentat de diferents maneres, es pot menjar rostida, a la brasa, fregida i fins i tot hi ha qui se la menja crua. El fuet és un altre embotit únic de la terra catalana, es menja cru i està fet a base de porc, sal i pebre.

 

Si vols endur-te el millor record d’aquests embotits, et recomano  l’arròs de muntanya amb botifarra negre amb costella de porc confitada servit exclusivament a Manà 75, una opció exquisida sense cap mena de dubte.

5. Ensaladilla russa

L’Ensaladilla russa és un altre dels plats que tot i no ser originari de terres espanyoles s’ha guanyat popularitat entre la gent del país i avui dia és una opció d’entrant en quasi bé tots els restaurants. És deliciosa en qualsevol época de l’any però molt enyorada a l’estiu. 

 

La recepta espanyola li fa alguns canvis a la recepta original per afegir-li aquest deliciós toc únic que recorda el sabor del mar i de la muntanya. Se li afegeix maionesa casolana amb el típic oli d’oliva d’Espanya a més de patates bullides, hortalisses i ou. Sense cap mena de dubte una captivació única pel paladar.

6. Bomba de la Barceloneta

La bomba de la Barceloneta és una obra mestra originària de 1955 i que va veure la llum al barri del mateix nom de la ciutat de Barcelona. Es tracta d’una  croqueta feta de carn i de patata arrebossada i que a més s’acompanya amb salsa picant i allioli.

 

És una de les tapes més estimades pels barcelonins i la veritat és que són delicioses. A Manà 75 pots delectar-te amb la recepta original amb els seus ingredients secrets que la fan única i irrepetible.

¡Menú Il·lusió! !

× Entrant

× Arròs

× Postres

× Cafè

42€

Perfecte per degustar l’ especialitat de la casa: :

LA PAELLA.

DEL RECEPTARI ESPANYOL

7. Patates braves

Les patates braves és d’aquells plats típics espanyols que hauria de ser incorporat a la gastronomia mundial. No em puc imaginar una tarda d’anar de tapes amb amics sense les clàssiques patates braves.  

 

El seu sabor és dolç alhora que un xic picant. En alguns bars les solen servir amb allioli i salsa brava i en altres les serveixen directament amb la salsa barrejada. Sense cap mena de dubte la recepta preferida pels catalans és la de les patates gruixudes, ben cruixents, amb la pela i se’ls hi afegeix l’allioli, la salsa brava, un xic de julivert i de pebre vermell.  

 

Els millors restaurants per tapejar patates braves a Barcelona són: “Elsa y Fred”, “Fàbrica Moritz” i si arribes a Barcelona a l’època dels xiringuitos no et pots perdre les braves del “Chiringuito Escribà”.

8. Calamars a l’Andalusa

Els calamars a l’andalusa son un altre plat típic espanyol originari d’Andalusia, com molt bé diu el seu nom. A Barcelona, o més ben dit a tota la regió catalana, s’acostuma menjar dins dels entrepans, el conegut “entrepà de calamars”, i tot i que sembli desgavellat t’asseguro que val molt la pena donar-li una oportunitat. 

 

També es mengen en plats principals o per picar a la tarda. A Manà 75 pots gaudir d’una recepta única de calamars a l’andalusa acompanyats de maionesa de Kimtxi, és dels entrants preferits pels locals que sovintegen el restaurant ja que el seu sabor i qualitat són únics a la zona, literalment se’t desfan a la boca.

9. Musclos al vapor

Els musclos són un entrant molt agraït, deliciós i de baix cost. Aquest plat gallec és estimat i cuinat en tot el territori espanyol. Es poden acompanyar de forma variada, en funció del gust del consumidor, llimona, salsa picant, vi blanc, etc… 


Encetar un dinar en família amb una cassola de musclos o una cassola marinera de musclos i cloïsses  és un senyal que la resta de la vetllada serà perfecta. Ideal per acompanyar unas copes de vi negre, de cerveses o com a entrant d’un saborós menú mariner.

Terrassa- Jardí

Gaudeix del bon temps a la terrassa verda de Manà75.
Brisa del mar, olor de romaní i l’ aroma de l’ arròs…

 

Descobreix el paradís de La Barceloneta!

¿QUANT COSTA MENJAR A BARCELONA?

Menjar un bon sopar en un restaurant de Barcelona d’entrada  pot semblar una cosa molt costosa, però res més lluny de la realitat. Restaurants como “El Nacional”, “Vinitus” i per descomptat  “Maná 75” prometen sopars autèntics catalans i de cuina tradicional espanyola  amb una alta relació qualitat-preu.

 

 A Barcelona, en funció de la zona i del tipus de restaurant, els preus dels menús poden variar des de 15 fins a 55 €. La relació qualitat preu és primordial a l’hora de triar un bon local on sopar. A Maná 75 podràs gaudir del veritable sabor mediterrani per un preu que pot variar entre els 35 i 45 €.

 

 Si encara no t’has decidit per algun restaurant on delectar-te amb la cuina barcelonina, pots optar pels  restaurants més tops del port de Barcelona, et ben asseguro que tots valen la pena i que passaràs una vetllada de somni.

MÉS ARTICLES